Juridisch advies & rechtsbijstand

Procederen bij de rechtbank heeft nadelen. Het traject duurt erg lang, het kost je veel tijd en energie en je neemt een risico: de uiteindelijke beslissing is uit jouw handen. In letselschadezaken en aansprakelijkheidszaken zal het eerste advies van Joey Advocatuur dan ook zijn om in onderhandeling te treden met de andere partij.

Het doel is dan om een goede schikking te treffen. Wat een goede schikking is, is voor iedereen anders, maar doorgaans wordt er het meeste belang gehecht aan erkenning, excuses en een financiële compensatie. Het voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van politie en justitie, lange doorlooptijden bij de rechtbank, je privacy beter gewaarborgd is en je de zaak sneller achter je kunt laten.

In bepaalde gevallen (strafzaken, bestuursrechtelijke zaken) is onderhandelen niet of minder aan de orde. Dat is ook zo wanneer de andere partij niet reageert of als er geen overeenstemming bereikt kan worden tijdens de onderhandelingen. In die gevallen helpen we je ook.

Bij Joey Advocatuur hechten we veel waarde aan effectieve toegang tot het recht. Wij starten een procedure voor je op en/of staan je bij tijdens de aangifte en het vervolg.